Over Koster @vice

 

Koster @vice wordt gerund door A.G.M. (August) Koster. Hieronder in zijn eigen woorden een beschrijving van zijn ondernemerscarrière en motivatie.


Ondernemerscarrière
In 1977 heb ik een technisch toeleveringsbedrijf opgericht. Hier heb ik de eerste ervaring opgedaan als ondernemer. Ik ben dit bedrijf als eenmansbedrijf begonnen. Binnen een jaar waren er meerdere mensen in dienst. In de loop der jaren werd er steeds meer met computergestuurde machines gewerkt. Onbemand produceren werd steeds belangrijker om de concurrentie het hoofd te bieden. Er werd een specialisatie doorgevoerd voor het fijnmechanische werk. In 1994 werd een buitenlandse vestiging in Slowakije opgericht. Uiteindelijk zijn deze bedrijven uitgegroeid tot ruim 100 medewerkers. Dit bedrijf is inmiddels in andere handen overgegaan.”

 

Motivatie
“Omdat ik zelf bedrijven heb opgericht, (her)ken ik ondernemersbehoeften, met name van MKB’ers en starters. Ik wil, mede vanuit mijn eigen achtergrond, het eigen ondernemerschap zo veel mogelijk stimuleren. Uit eigen ervaring weet ik wat er nodig is om een bedrijf op te zetten en uit te bouwen. Ik ken de uitdagingen van een groeiend bedrijf. In mijn optiek zijn er te weinig ‘ondernemende’ adviseurs die ondernemers écht verder kunnen brengen. Ik voel me thuis in die niche.”